Cifra de afaceri a companiei de property si facility management BSS, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de profil, a crescut cu 10% in 2012, pana la 10,2 mil. euro. Pentru 2013, compania asteapta o crestere mai mare, in conditiile in care piata va creste cu minim 5-7%.

BSS avea la finalul lui 2012 peste 550 de angajati si un portofoliu cu peste 200 cladiri de birouri, comerciale, logistice, industriale si rezidentiale insumand 2,3 milioane mp. Printre clientii BSS se numara CA Immo, Immofinanz, CEZ Romania, Petrom, Hornbach Romania, Delhaize – Mega Image, AFI Palace Cotroceni, ProLogis sau Valad.

Anul trecut, compania a inregistrat venituri in crestere cu 10%, in contextul in care a lansat si servicii noi dedicate sistemelor de andocare si usilor industriale, peisagisticii, dar si servicii speciale cu obligativitate legala, importante in siguranta cladirilor si eficienta FM: SILSI – verificarea sistemelor si instalatiilor de limitare/stingere incendii, urmarirea comportamentului in timp a cladirilor si organizarea cartii tehnice a constructiei.

„Pentru 2013 avem in vedere cresterea cifrei de afaceri cu 15% si extinderea gamei de servicii, in special in zonele office, clinici, comerciala si industriala. De asemenea , vizam largirea considerabila a portofoliului de clienti, mai ales in zone urbane si o mai buna acoperire nationala”, a declarat Lucian Anghel, seful BSS.

Anghel isi propune ca pe termen mediu sa diversifice oferta prin noi tipuri de servicii, dedicate unor segmente relativ dinamice precum clinici si spitale private si retail, dar si dezvoltarea serviciilor.

La nivel de piata, Anghel se asteapta de asemenea la o crestere.

„Chiar daca nu exista (inca) statistici ferme in acest domeniu, primele semnale din piata sugereaza ca cifra totala de afaceri a industriei de Property si Facility Management din Romania a crescut in 2012 cu cel putin 10% fata de anul precedent, atingand o valoare estimata la 220-230 milioane euro. Spre deosebire de multe alte sectoare ale economiei, acest tanar domeniu are inca un potential semnificativ de crestere in Romania, de aceea si pentru 2013 putem fi optimisti, asteptand o crestere de minim 5-7%”, spune Lucian Anghel.

Citeste tot articolul pe Wall Street

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*