Privire  de ansamblu

Aceste sigle se referă la Carta pentru Curăţarea Durabilă. Carta este o iniţiativă voluntară a industriei care încurajează producătorii şi consumatorii să adopte practici de curăţare mai durabile. Simbolurile Cartei prezente pe ambalaje indică faptul că respectivele companii respectă acest program voluntar al A.I.S.E.

O industrie a produselor de curăţare şi întreţinere mai durabile

Ca industrie, avem o responsabilitate atât faţă de planetă, cât şi faţă de persoanele care folosesc produsele noastre. Nu doar pentru a ne asigura că impactul asupra mediului a fost redus pe durata întregului proces de fabricaţie, ci şi pentru a ajuta pe toată lumea să limiteze impactul asupra mediului. Cea mai recentă cercetare în domeniu efectuată de noi ne demonstrează că în Europa consumatorii sunt interesaţi de durabilitate atunci când cumpăra şi când folosesc produse de curăţat.

În anul 2005, industria detergenţilor şi a produselor de întreţinere a iniţiat un program la nivel european, „Carta pentru Curăţarea Durabilă”, pentru a promova durabilitatea în rândul companiilor producătoare de detergenţi şi alte produse de curăţat casnice şi profesionale.

Siglele Cartei şi înţelesul acestora

Siglele Cartei şi înţelesul acestora 1

Siglele Cartei şi înţelesul acestora 1

Când vedeţi această siglă pe un produs, înseamnă că respectivul produs a fost fabricat de către un membru al Cartei – o companie care s-a angajat în mod voluntar să îşi îmbunătăţească permanent comportamentul în ceea ce priveşte durabilitatea şi care este verificată în mod independent. Puteţi afla mai multe despre criteriile detaliate ale Cartei şi despre membrii noştri aici .

 

Siglele Cartei şi înţelesul acestora

Siglele Cartei şi înţelesul acestora

Când vedeţi această siglă pe un produs, ea vă indică faptul că produsul a fost fabricat de către un membru al Cartei şi că acesta excedă cerinţele legislative, în conformitate cu cele mai bune practici ale industriei. Aceste produse respectă standarde ridicate de durabilitate, pentru a ajuta la protejarea siguranţei mediului şi pentru a promova utilizarea eficientă a resurselor, prin promovarea formelor concentrate. Acestea respectă criteriile ambiţioase stabilite în mod voluntar de asociaţia industriei produselor de curăţat . Informaţiile uşor de înţeles de către consumatori cu privire la utilizarea produselor într-un mod mai durabil reprezintă un angajament suplimentar pe care aceste produse trebuie să îl respecte.

Unde se găseşte?

Veţi găsi sigla Cartei pe o gamă foarte variată de produse de curăţat. Pe lângă detergenţii şi balsamurile pentru rufe, sigla Cartei se va găsi în viitor pe multe alte produse. Daţi clic aici pentru a afla mai multe despre tipurile de produse pe care se vor găsi siglele şi unde anume le veţi găsi.

 Ce mai rămâne de făcut?

Cea mai mare parte din impactul asupra mediului al produselor de curăţat vine de la apa şi energia consumate atunci când acestea sunt folosite acasă şi, de aceea, produsele pe care sunt inscripţionate siglele Cartei pentru Curăţarea Durabilă sunt proiectate să vă ajute să curăţaţi într-un mod inteligent. Ştiaţi că modul în care folosiţi produsele de curăţat poate influenţa în mare măsură nivelul lor de durabilitate? Spălând la temperaturi mai mici şi folosind doza de produs corectă puteţi reduce impactul produselor de curăţat folosite şi, de asemenea, puteţi economisi bani. Aflaţi mai multe sfaturi cu privire la curăţarea inteligentă la dumneavoastră acasă.

Informaţii suplimentare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*