Un grup de dependenti de alcool din capitala Olandei, Amsterdam, primeste bere pentru a face curatenie pe strazile orasului.

Pentru o zi de munca, o persoana primeste 10 euro, o jumatate de pachet de tutun si cinci sticle cu bere: doua dimineata, doua la pranz si una dupa serviciu.

Gerrie Holterman, coordonatoarea proiectului Fundatiei „Curcubeul”, a declarat ca grupul de alcoolici producea inainte numeroase probleme locuitorilor din apropierea unui parc, iar acest tip de activitate ii ajuta sa fie mereu ocupati cu ceva util, scrie Huffington Post.
Potrivit sursei citate, dependentii de alcool sunt impartiti in doua grupe a cate 10 persoane, fiecare lucrand cate trei zile pe saptamana.
Pentru ei, ziua de lucru incepe la ora 9 dimineata, atunci cand lucratorii primesc cate doua beri si cafea, dupa care pornesc la curatarea strazilor.
In pauza de pranz, alcoolicii primesc o masa calda si inca doua beri, ziua incheindu-se la ora 15:30, cu o ultima bere.
Acest proiect aduce beneficii pentru toata lumea, mai ales ca dependentii nu isi mai pierd intrega zi in parc, beau mai putin, mananca mai bine si au o activitate care ii tine ocupati.
In plus, locuitorii sunt multumiti ca au scapat de galagie si au strazile curate, spune coordonatoarea proiectului. Totusi, opiniile sunt impartite cand vine vorba de influenta activitatii asupra dependentei de alcool a persoanelor.
Unii dintre participanti afirma ca, dupa o zi de munca, nu mai simt nevoia sa bea, in timp ce altii sustin ca, desi proiectul le programeaza orarul in care pot sa consume alcool, cantitatea ramane aceeasi.

Cum sunt platiti alcoolicii din Amsterdam ca sa faca curatenie pe strazi? Cu bere!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*