Maine incepe cel mai important eveniment dedicat industriei ospitalității, echipamentelor și dotărilor pentru hoteluri și restaurante – HORECA EXPO – organizat de EXPOROM, cel mai nou centru expozițional situat în localitatea Pantelimon (Ilfov), la nici 12 km de Piața Unirii.

Expozanții deja își pregătesc ofertele dedicate acestui eveniment, la prețuri de expoziție. Printre companiile careși-au anunțat deja participarea se numără: Conti Grup, Food Industries, Simex Grup, Yalco Romania, UV Forest, Ianni Prod Com, T&C Net, Novo Parts, IT Genetics, Tan-Viet, AMC Spania, Risto Chef, Concept Hotels, Sensio, Valentino Tessuti, Tuzson Design, Framinor, Electro Brand, Ber’s New Solutions, Bakery Technology, All for Cleaning, Justins Group, Boxspring, Gastrotech, Fresco Proiect etc.

Pe lângă această expoziție de noutăți în domeniul industriei ospitalității, echipa EXPOROM, împreună cu partenerii săi, a pregătit o serie de evenimente conexe, menite să sprijine eforturile companiilor de a-și dezvolta sau repune pe picioare activitatea. Vorbim despre: idei și tehnici noi care ajută la creșterea cifrei de afaceri, practici care au avut succes, contact direct cu reprezentanți ai unor organizații  de profil.

Iată programul acestor evenimente

14 MARTIE 2013

12:30-14:00 Demonstrație culinară: Ștefan BERCEA – maestru în arta culinară, președintele ANBCT și Dragoș BERCEA – bucătar (ANBCT – Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Tursim)

Seminar Peștele de acvacultură: Don MARIANO, președinte Organizația RO-FISH (Asociația Procesatorilor, Importatorilor, Distribuitorilor și Comercianților de Pește din România)

14:00-15:00  Seminar Despre pizza: Claudiu TOADER, pizza expert (ANBCT)

15:00-16:00 Demonstrație sculptură în legume: Dan BOGATU – specialist în bucătărie rece și carving (sculptură în legume și fructe) (ANBCT)

16:30-17:00  Pauză

17:00-18:00  Demonstrație culinară:  Chef Paul MIHĂILESCU, La Seratta (ANBCT)

 

15 MARTIE 2013

12:00 – 13:30           Demonstrație culinară Școala Bella ItaliaCerasela LUNGU – maestru în arta culinară, Chef Cecilia ENE, Chef Adrian IURICIUC, bucătar Georgeta CIOCÂRLAN

12:30 – 13:30           Seminar Elaborarea unui meniu de băuturi: Echipa BARMANIA

14:00 – 15:30           Demonstrație culinară Școala Bella ItaliaCerasela LUNGU – maestru în arta culinară, Chef Cecilia ENE, Chef Adrian IURICIUC, bucătar Georgeta CIOCÂRLAN

15:30 – 16:30           Seminar Responsabilitatea față de oaspeți: Echipa BARMANIA

16:30 – 18:00           Demonstrație culinară Școala Bella ItaliaCerasela LUNGU – maestru în arta culinară, Chef Cecilia ENE, Chef Adrian IURICIUC, bucătar Georgeta CIOCÂRLAN

16 MARTIE 2013

11:00 – 12:30           Demonstrație culinară – Chef Eduard ISTOC (Horeca School)

11:00 – 18:00           Demonstrație modelare în fondant – Alina PANAIT (Torturi vesele)

11:30 – 12:30           Seminar Consumul responsabil de alcool și avantajele acestuia pentru baruri: EchipaBARMANIA 

12:30 – 13:00           Seminar Vinul in restaurant, condiționare și servire cu ajutorul tehnogiilor Ho.Re.Ca: Sergiu NEDELEA, sommelier (Wintestate) 

13:00 – 13:00           Prezentare Vinul.ro

13:30 – 15:00           Demonstrație culinară – Chef Sidia SISSOKO (Horeca School)

13:30 – 14:30           Seminar Avantajele formării profesionale și a traininguluiEchipa BARMANIA 

16:30 – 18:00           Demonstrație culinară – Junior Sous Chef Laurențiu RĂDĂCINĂ (Horeca School)

17 MARTIE 2013

11:30-13:00             Demonstrație culinară: Silvian MIRON – maestru în arta culinară, specialist internațional în creații din zahăr și ciocolată (ANBCT)

13:00-13:30             Pauză

13:30-14-30             Seminar Arta culinară modernă: Luminița CARAGEA – maestru în arta culinară, cofetar specialist (ANBCT)

14:30-15:00             Pauză

15:00- 16:00            Seminar Uleiul de măsline în alimentație: Petrișor TĂNASE – maestru în arta culinară (ANBCT)

Pe durata celor 4 zile, SCAE România va invita vizitatorii la o ceașcă de cappuccino din partea casei. De asemenea, va oferi în fiecare zi, demonstrații de latte artcafea la ibrick și cafea cu alcool cu campionii naționali și cu cei mai buni barista din România:

  • Laura LEZIȘ – campioană națională la Ibrick,locul 9 mondial;

  • Marius NICA – campion național Latte art;

  • Bogdan ANDREI – Vice campion Cafea cu alcool;

  • Laurentiu ȘTEFAN – barista certified Scae și calificat la etapa națională de Barista din acest an;

  • Cristi COMAN – campion național de Barista din 2012.

Așadar, vă așteptăm în perioada 14 – 17 martie la HORECA Expo, un eveniment marca EXPOROM, iar pentru orice informație cu privire la desfășurarea evenimentului, ne puteți scrie la pr@exporom.ro, persoana de contact fiind Romina Stancu (0752.206.745).

Accesul în spațiul expozițional se va face pe bază de invitație sau bilet de intrare, iar transportulvizitatorilor (microbuze cu o capacitate de 25 de persoane) va fi gratuit de la stația de metrou Republica. AICIputeți afla cum puteți ajunge și de AICI puteți descărca invitația de participare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*