I.DESCRIEREA CONDITIILOR DE PARTICIPARE LA CONCURSUL CLEAN EUROPE
a. Competitia este formata din 4 etape de concurs si finala.
1) Clean Europe Varsovia
2) Clean EuropeVerona
3) Clean Europe Bucuresti
4) Clean Europe Budapesta (concurs si finala)
b. Competitia va avea 2 probe:
1) CURATENIA DE BAZA (folosind un singur monodisc si un aspirator pentru mediul umed)
2) CURATAREA UMEDA (cu mop-ul)
c. Pentru inscrierea in competitie, este nevoie de o echipa de 2 persoane si un expert.
d. Echipele pot participa la toate concursurile, cu o singura taxa de inscriere de 30 Euro. Anul 2013 este primul an in care nu vor fi taxe de inscriere pentru fiecare concurs in parte.
e. Pentru a intra in finala competitiei, echipele trebuie sa ia parte la cel putin un concurs, pe care sa-l castige pentru a se califica in finala.
f. Toate concursurile vor avea arbitrii oficiali. Rezultatul competitiei va fi convenit pe baza unor notari atat obiective, cat si subiective. Maximum de puncte va fi obtinut dintr-un procent de 50-50 % din notarile obiective si subiective.
g. Juriul competitiei va fi format din expertii fiecarei echipe. Acestia nu-si vor putea evalua propria echipa.
h. Toate echipele si membrii acestora, vor primi fiecare cate un certificat. Toate datele importante referitoare la calificare vor fi trecute pe certificate.
II. DECRIEREA NORMELOR DE DESFASURARE A COMPETITIEI
1) CURATENIA DE BAZA (folosind un singur monodisc si un aspirator pentru mediul umed)
- Norma : monodiscul va fi condus in zona de lucru, in asa fel incat sa curete cea mai mare suprafata posibila. In acelasi timp, toata apa trebuie absorbita cu un aspirator pentru mediul umed.
- Zona de lucru este din PVC acoperit (2.5 m x 1.25 m)si are 12 conuri.
- Ambii membrii ai echipei vor lucra in acelasi timp, unul dintre ei lucreaza cu monodiscul, iar cealalt cu aspiratorul pentru mediul umed.
- Se vor folosi doar ustensilele specifice, furnizate de organizatori.
- Monodiscul va fi echipat cu o perie dura, iar rezervorul aparatutului va contine 2 litri de apa.
- Aparatul va porni de la linia de start, unde va si finaliza cursa, dupa ce va fi inconjurat fiecare con de cate trei ori. Abia atunci masina va fi lasata la semnul stop. Intre timp, coechipierul va aspira apa.
- Sarcina de lucru va fi indeplinita dupa ce coechipierul care aspira apa, isi termina treaba.
- Echipele au la dispozitie 5 minute pentru a-si finaliza sarcina de lucru. Cele 5 minute pot contine, de asemenea, si posibile sanctionari. Echipa nu va primi puncte pentru depasirea timpului de lucru alocat.
- Pe parcursul desfasurarii activitatii, expertii juriului vor face notarea subiectiva (pentru implementare), pe baza urmatoarelor puncte : eleganta, dimensiunea suprafetei curatate si in functie de cat de uscata ramane suprafata.
2) CURATAREA UMEDA (cu mop-ul)
- Norma : curatarea umeda, cu mop-ul a suprafetei de concurs, cu clatirea mop-ului dupa fiecare 6 mp (la inceput si inca de doua ori)
- Membrii echipei indeplinesc sarcina de lucru separat, curatand suprafata in ordine A, B, C.
- Criteriile de descalificare din competitie sunt : schimbarea ordinii de curatare A, B, C; omiterea clatirii mop-ului dupa 6 mp.
- Dintre cele doua prestatii individuale, se va lua in considere cea mai buna.
- Participarea la competitie este conditionata de folosirea unui mop corespunzator si un sistem de doua galeti.
- Suprafata de lucru este de 18 mp, din PVC acoperit si are 12 conuri.
- Pentru indeplinirea sarcinilor de lucru, fiecare concurent are la dispozitie 5 minute. Cele 5 minute pot contine, de asemenea, si posibilele sanctionari.
- Experitii vor aprecia in accord cu urmatoarele puncte subiective : calitatea, ergonomia si in functie de cat de uscata ramane suprafata.
III.REGULI DE JURIZARE
Rangul suprem al competitiei este dat de punctele obtinute din notarea obiectiva (realizarea) si notarea subiectiva (implementarea).
a) Pentru notarea obiectiva (realizarea), se pot obtine maximum de 300 de puncte (5 minute x 60 de secunde ). Acesta poate fi obtinut doar in cazul in care sarcina de lucru este indeplinita in O secunde.
– Scorurile obtinute sunt in acord, in ceea ce priveste scorul corespunzator timpului de realizare a sarcinii si punctele de penalizare adaugate, pe care arbitrii le vor scadea din cele 300 de puncte. Daca punctele ce urmeaza a fi scazute depasesc maximum de 300 de puncte, atunci certificatul ei/lui va contine aceste puncte cu minus.
– Fiecare con rasturnat inseamna 15 puncte de penalizare, in fiecare cursa, insa rasturnarea fiecarui con cu o mai mare importanta, care trebuie inconjurat de 3 ori, in curatarea de baza, inseamna 30 de puncte penalizare.
– Atingerea, dar nu rasturnarea unui con, inseamna 5 puncte bonus.
b) Maximum de 300 de puncte poate fi dat la notarea subiectiva (implementare). Punctele de penalizare vor fi scazute din acestea.
– Evaluarea subiectiva se va face prin carduri de votare.
– Fiecare punct de vedere valoreaza 100 de puncte.
– Cardurile de vot variaza de la 10% la 100%.
Eveniment organizat in cadrul expozitiei Cleaning Expo! Toate drepturile privind modificarea regulilor sunt rezervate.
RITZ TIBOR – Clean Europe chief expert, MATISZ expert
Reguli generale pentru concursul „TEHNOLOGII PROFESIOANLE DE CURATENIE”