Bucureşti – 18 februarie 2013 – „In luna august 2009, grupul FM Logistic a initiat procesul de imbunatatire continua a politicilor sale de mediu”, explica directorul general FM Logistic Franta. „Pentru a-si indeplini angajamentele, FM Logistic a decis ca toate platformele nou construite sa aiba Certificarea Sistemului de Management de Mediu în Franta si certificarea LEED in celelalte tari in care FM Logistic este prezenta”, a adaugat acesta.

Aceasta actiune a inceput cu platforma recent inaugurata de catre FM Logistic in Ressons-sur-Matz, Franta, care are aprobarea RHP si certificarea HQE.

O platforma de ultima generatie…

Platforma Ressons-sur-Matz, in care se poate opera o gama foarte variata de produse, este prima care beneficiaza de dubla certificare: RHP (impotriva riscurilor majore) si HQE (Protectia Mediului), care confirma calitatea cladirii.

O strategie pentru siguranta platformelor FM Logistic prin certificarea RHP

Directorul Juridic FM Logistic a afirmat ca „pentru grupul FM Logistic, platformele reprezinta un adevarat avantaj competitiv”, si prin urmare se acorda o atentie deosebita pentru mentinerea lor in stare buna.

FM Logistic are o politica foarte dinamica pentru intretinerea platformelor sale, responsabila fiind subsidiara sa NG Concept. Aceasta politica a fost consolidata prin crearea unui departament intern de Facility Management, cu rol de suport, care planifica și supervizeaza lucrarile de intretinere si realizeaza verificari tehnice in mod constant. Pe langa resursele interne, FM Logistic a decis sa recurga la compania sa de asigurari, FM Global.

FM Logistic in calitate de proprietar, b si-au asumat acelasi angajament- de a preveni riscul. Scopul principal a fost de a optimiza actiunea de protectie impotriva incendiilor si obtinerea certificarii RHP. Prin urmare, in data de 31 ianuarie 2013, platforma FM Logistic din Ressons-sur-Matz a obtinut certificarea RHP.

Certificarea RHP, obtinuta de FM Global, atesta excelenta in domeniul prevenirii riscurilor si protectia impotriva daunelor industriale sau naturale.

O abordare a politicii de mediu FM Logistic prin certificarea HQE

Certificarea NF HQE se bazeaza pe o abordare complexa, care recunoaste performanta de ansamblu a cladirilor luand in considerare aspecte legate de eficiența energetică, mediu, sănătate și confort prin intermediul a 14 obiective.

„Platforma FM Logistic din Ressons-sur-Matz este prima care a primit certificarea NF HQE, cu un punctaj exceptional pentru obtinerea HQE, și, de asemenea, certificarea BBC pentru eficienta energetica și atestatul Afilog”, a explicat Inginerul HQE in numele Certivéa.

Pentru a atinge acest nivel de certificare, NG Concept a trebuit sa lucreze la cele 14 obiective referitoare la eco-design, sanatate, eco-management si confort. Directorul NG Concept si-a felicitat echipa si partenerii pentru munca depusa, care a permis platformei Ressons-sur-Matz sa obtina rezultate excelente, indeplinind 10 obiective din cele 14.

In acest scop, la constructia platformei Ressons-sur-Matz au fost utilizate cele mai noi materiale de constructie si tehnologii: energia geotermala verticala, pompe de caldura de inalta performanta, grinzi de racire, rezervor subteran de 33m3, iluminat cu LED, structura de lemn, geamuri triple, dubla izolare termica, sistem de management energetic, etc

Ressons-sur-Matz, un model pentru viitoarele platforme FM Logistic

Despre FM Logistic Franta:

Cu o experienta de peste 40 de ani, FM Logistic este unul dintre cei mai importanti actori logistici si ofera solutii logistice eficiente si de calitate pentru optimizarea operatiunilor din cadrul lantului logistic, de la depozitare si distributie pana la co-packing/ co-manufacturing si vamuire/ Supply Chain Management.

FM Franta are 3 500 angajati si 1 000 000 m² suprafata de stocare in cele 20 de platforme.

Strategia companiei este de a-si concepe si construi propriile platforme logistice, multi-activitati, multi-client, personalizate pentru fiecare client in parte, cu spatii optimizate si cu cel mai inalt nivel de calitate si securitate.

Sursa: www.fmlogistic.ro

Sursa foto: www.europe-re.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*