Ministrul Mediului, Roxana Plumb, a incredintat un contract de curatenie de circa 230.000 euro, unei firme de apartament fara nici un angajat, care se ocupa cu fabricarea calculatoarelor.

FACSIMIL_ROVANADe la instalarea, în urmă cu un an și jumătate, a Rovanei Plumb în fruntea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, majoritatea contractelor de achiziții publice a bunurilor și serviciilor s-au încredințat, fără respectarea prevederilor legale, către firme susținute pe criterii politice. În plus, s-a împământenit și regula de contractare a unor servicii și bunuri din sursă unică, la prețuri foarte mari. De fapt, majoritatea licitațiilor de la Ministerul Mediului sunt regizate, cu girul Rovanei Plumb, de șefa achizițiilor, Carmen Țintă, susținută discret de către secretarul general al ministerului, Bogdan Nica.

Pe 16 noiembrie, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a încredințat firmei Fergvem Prod SRL Ploiești un contract de 1.016.129,03 lei, fără TVA, (circa 230.000 de euro), pentru serviciile de curățenie a birourilor și a spațiilor conexe din sediile ministerului. Firma ploieșteană a fost singurul ofertant, iar contractul a fost încheiat pe 36 de luni. Însă, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, societatea Fergvem Prod are ca obiect de activitate „fabricarea calculatoarelor și a echipamentelor periferice”. Această firmă a fost înființată în 2007, își are sediul într-un apartament din Ploiești și îi are ca acționari pe Florin Mihai Dumitrescu, un tânăr de 37 de ani, și pe sexagenarul Gabriel Dumitrescu.

În 2011 și 2012, firma nu a avut niciun angajat. Cu toate acestea, în 2011, societatea a avut o cifră de afaceri de 1.352.551 de lei, dar un profit de numai 78 de lei. În 2012, cifra de afaceri a sărit la 1.665.765 de lei, dar profitul a scăzut la o sumă și mai ridicolă – 11 lei. Așadar, valoarea contractului de curățenie (1.016.129,03 lei, fără TVA) primit de firma Fergvem Prod Ploiești de la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice este apropiată de cifra de afaceri a societății din 2011 și aproape la jumătatea celei din 2012.

Abonament de 65.000 de euro la Poșta Română

Potrivit datelor furnizate de Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), firma controlată de către Florin și Gabriel Dumitrescu are lipici la contracte de la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și de la Poșta Română. Astfel, de la ministerul condus de Rovana Plumb, firma de apartament din Ploiești a mai primit în acest an un contract de curățenie în valoare de 84.042,06 de lei, ceea ce reprezintă circa 20.000 de euro. De la Poșta Română, societatea Fergvem Prod Ploiești a încasat 57.709 de lei pentru furnizarea de cartușe pentru imprimante, dar și 232.720,6 de lei pentru achiziționarea de alte consumabile. Asta înseamnă că firma ploieșteană de apartament a încasat direct în acest an de la Poșta Română peste 65.000 de euro, pe lângă cei 20.000 de euro de la Ministerul Mediului.

Bani grei pentru alungarea porumbeilor

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a făcut în acest an câteva achiziții inutile, dar la prețuri astronomice. Astfel, cu 7.000 de euro s-au cumpărat ținte pentru alungarea porumbeilor care stau pe pervazele ferestrelor de la minister, când se putea achiziționa cu doar 600 de euro un dispozitiv pentru alungarea acestor păsări. Cu 150.000 de euro s-au montat două uși rotative la cele două intrări ale ministerului, operațiune care era cât pe ce să distrugă cablurile de telecomunicații ale unui serviciu secret. ZIUAnews a mai semnalat că nora Rovanei Plumb derulează afaceri cu fiul lui Virgil Măgureanu, iar fiul acesteia este conectat la business-uri cu o serie de afaceriști turci foarte controversați.

Sursa : www.ziuanews.ro

Rovana Plumb a plătit peste 200.000 euro, pentru curăţenie, unei firme fără angajaţi şi cu un alt obiect de activitate

Lasă un răspuns