Recunoscand importanta cresterii interesului fata de necesitatea educarii timpuri a copiilor, dar si a adultilor, cu privire la asigurarea sanatatii, a curateniei si a igienei in spatiul scolar, preconizand crearea conditiilor optime de existenta in aceste spatii, am demarat proiectul “Scoala curata si sanatoasa”, prin seminarul „Arta, Arta Curateniei” din data de 09.02,2013.

Scopul general al acestui proiect concretizat in realizarea unui parteneriat intre institutii il reprezinta:

1. Cresterea interesului fata de curatenia si igiena spatiului scolar, preconizand crearea conditiilor optime de existenta si de asigurare a sanatatii in aceste spatii.

2. Proiectul “Scoala curata si sanatoasa” reprezinta o provocare pe termen lung pentru elevi, studenti, cadre didactice, parinti, agenti economici, pentru toti oamenii constienti si preocupati de solutionarea problemelor actuale ale mediului din scoli si de prevenirea aparitiei altor neconformitati.

3. Organizarea de activitati de informare si publicitate prin care sa se aprofundeze principiile si tehnicile care stau la baza asigurarii sanatatii in spatiul scolar, sa fie dezbatute legile si noramativele nationale si europene care reglementeaza protejarea mediului si a sanatatii in mediul familial si scolar.

4. Organizarea de expozitii si demonstratii privind utilizarea materialelor si a echipamentelor folosite in igenizare si curatenie, prin care sa se aduca in atentia familiei, mediului scolar si factorilor implicati in activitatea scolara care sunt avantajele utilizarii acestora si cum acestea pot sa participle la asigurarea sanatatii si protejarea mediului.

Actiunea din 09.02 reprezinta primul pas din proiectul “Scoala curata si sanatoasa”, care s-a bucurat de prezenta si aprecierea directorilor de unitati scolare, precum si a elevilor in special ai Colegiul Naţional de ArteRegina Maria, Constanţa, realizand o expozitie tematica de grafica foarte apreciata. 

Organizatorul evenimentului este Asociatiei Operatorilor si Prestatorilor din Industria Serviciilor de Curatenie si Conexe cu suportul Terra Nostra S.R.L. – Constanta, Komarom Trade Invest S.R.L. – Bucuresti si Ideai Tima Clean S.R.L. – Constanta.

Mai multe detalii pe www.clean.info.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*